facebook pixel FAQ Česta Pitanja | Gaming Academy Niš

Škola Programiranja Video Igara

FAQ
Gaming Academy

Česta Pitanja

Neka pitanja kandidata o Akademiji su se često ponavljala. Verujemo da bi i tebi značili neki dodatni odgovori. Za sve ostale nedoumice slobodno nas pozovi.

Prijavi se

Predavanja kreću 1. oktobra i traju do sredine juna.

Predavanja će se održavati u prostorijama IT Centra u Dušanovoj ulici i po potrebi u Naučno tehnološkom parku Niš. Ukoliko epidemiološka situacija tako zahteva predavanja će se održavati online.

Prijava počinje 15. avgusta i završava se 25. septembra.

Sertifikat se dobija po završenom semestru, na ime učesnika, u digitalnom obliku, u zavisnosti koje je sve delove semestra odslušao.

Kako bi se dobio sertifikat neophodno je odslušati sva predavanja u toku semestra.

U prvoj godini ne. Početak je Akademije i ne postoji infrastruktura koja bi u ovom trenutku ispratila početak sa nekog drugog nivoa. Ova opcija biće moguća od oktobra 2022. godine.

Tokom akademije polaznici će imati priliku da rade sa 4 različita predavača koji pokrivaju različite oblasti. To su radnici i saradnici IT Centra koji se bavi obrazovanjem poslednjih 15 godina. Predavači imaju iskustva iz konkretnih gaming projekata na kojima su radili poslednjih godina iz oblasti razvoja poslovanja, developmenta i dizajna.

Nastava će se slušati jednom nedeljno po 3 sata aktivnog slušanja ili 4 školska časa vikendom. Termini su fiksni osim izvanrednih okolnosti i više sile.

Minimalni broj polaznika je 6 a maksimalni 9 polaznika.

Uzrast je od 12-19 godina. Ukoliko se kroz procenu predavača ustanovi da neko ko ima 11 godina može da pohađa nastavu moguće je napraviti izuzetak.

U prvom semestru biće 4  predavača a pokrivaće oblasti:

Teorija razvoja video igara (18 sati)
Kurs se bavi svim fazama u razvoja video igre od dokumentovanja ideje i prototipa pre početka razvoja igre, dizajniranja video igre, razvoja mehanike, pribavljanja/izrade grafičkih asseta, pribavljanja/izrade audio asseta do faze objavljivanja igre na željenu platformu.

Grafika u video igrama (35 sati)
Kurs se bavi osnovama crtanja, teorije boja, kompozicije, forme i zapremine objekta, osnove Adobe Photoshop programa i njegova upotreba u razvoju video igara.

Osnove game dizajna (8 sati)
Kurs se bavi strukturom i izradom Game Design dokumenta na osnovu kojeg se polaznik osposobljava za uspešno planiranje i pisanje dokumenta koji će predvoditi dalji razvoj igre.

Osnove programiranja 2D video igre (35 sati)
Kurs se bavi osnovama i konceptima programiranja i algoritamskog rešavanja problema na osnovu čega je polaznk sposoban da samostalno napravi jednostavnu mobilnu igru

Svakom polazniku, koji akademiju pohađa offline obezbeđena je cela radna jedinica (sto, stolica, računar sa adekvatnim programom). Za one koji će raditi online potreban je sopstveni računar.

Polaznici će literaturu za pohađanje Akademije dobiti u elektronskom obliku.

Ukupna cena jednog semestra, koji traje 9 meseci i ima 96 sati edukacija (129 školskih časova), je 550 eura, u dinarskoj protivvrednosti. Cena za avansno plaćanje od 15% je 467 eura, u dinarskoj protivvrednosti.

Takođe, ukupna cena se može plaćati u 10 mesečnih rata, gde mesečna rata iznosi 55 eura. Dodatni popusti se ostvaruju ukoliko ima više polaznika iz jedne porodice. Za svakog drugog člana porodice popust je 50%.

U zavisnosti od epidemiološke situacije predavanja će se održavati online ili u prostorijama IT Centra i Naučno-tehnološkog parka.

Upis je u toku!

Prijavi se za Gejming Akademiju preko email-a i brzo ćeš dobiti info za dalje.
Prijavi se

Naši partneri

Gejming Akademiju podržavaju vodeće IT kompanije